left Arrow right Arrow

Studera i Storbritannien

Click here for an English version of this page

Är du intresserad av att studera utomlands? Att studera i Storbritannien är väldigt populärt bland svenskar. Högt rankade universitet, London som stad, och ett riktigt bra nöjesliv gör Storbritannien till svenskars mest populära studiedestination utomlands. Vill du upptäcka en ny akademisk studievärld, förbättra din engelska, skaffa vänner från hela världen, utforska en ny kultur eller bara förbättra dina karriärmöjligheter? Eller kanske vill du bara lära känna ett land som snabbt går mot framtiden utan att glömma sin historia eller traditioner?

Across the Pond hjälper dig att hitta ditt drömstudie i Storbritannien! – HELT GRATIS!

Across the Pond är experter på studier i Storbritannien och har hjälpt studenter från hela världen som är intresserade av att studera i England, Skottland eller Wales sedan 2004. Vi erbjuder nu gratis hjälp för svenskar som vill veta mer om denna populära studiedestinationen. Alla våra studievägledare har studerat i Storbritannien och hjälper dig med dina frågor runt till exempel: 

  • Rekommendera universitet och utbildning baserat på dina önskemål, behov och akademisk bakgrund. Vi hjälper dig med all information för att du ska kunna göra ett medvetet studieval och hitta en utlandsutbildning som passar just dig

  • Alla typer av utbildning på kandidat- och masternivå. Vi arbetar med utvalda universitet över hela Storbritannien som har tusentals av utbildningar att välja mellan

  • Frågor kring stipendium möjligheter vid våra partneruniversitet, kostnader, kursavgifter och studiemedel från CSN

  • Vi hjälper dig genom hela ansöknadsprocessen och ökar dina chanser att komma in på ditt drömuniversitet

  • Hjälper dig att fylla i ansökan till brittiska universitet samt med alla dokument du behöver för din ansökan, inklusive att skriva din «Personal Statement». 

  • Vi hjälper dig att välja mellan olika typer av boende 

  • Halvtidsjobb, arbetsplatser och praktikplatser medan du studerar

  • Från och med den 1 januari 2021 behöver alla svenskar studentvisum för att studera i Storbritannien. Vi svarar gärna på dina frågor kring detta!

Vi gör ansöknadssprocessen lätt för dig som sökande och finns här för att svara på dina frågor om utbildningar och studentliv i Storbritannien!

Fyll i formuläret nedan så kommer du att kontaktas av en av våra brittiska studievägledare som hjälper dig att skapa din egen framtid.

Study in the UK - Across the Pond

FAQ: 
Vem är Across the Pond?

Sedan 2004 har vi gett gratis studievägledning och rådgivning till studenter över hela världen som är intresserade av att studera i Storbritannien. Vi jobbar tillsammans med universitet över hela landet och hjälper dig genom hela ansökningsprocessen. Kontakta oss för mer information.

Vad kan jag studera i Storbritannien?

Våra partneruniversitet erbjuder tusentals olika studier inom många olika ämnesområden. Det är även möjligt att kombinera olika studier om du inte kan välja bara en. Möjligheterna är oändliga och din studievägledare hjälper dig att hitta den studien som passar dig bäst.

Hur höga betyg måste jag ha för att studera utomlands?

Antagningskrav varierar mellan studier och universitet. Din studievägledare hjälper dig att söka till den studien och universitet som passar dig bäst. Kontakta oss för mer information.

Vad kostar det att studera i Storbritannien?

Priserna varierar beroende på vilken studie, universitet och studiort du väljer. Din studievägledare kan ge dig all information du behöver. Svenska studenter har möjlighet att ansöka om lån och bidrag från CSN när man studerar utomlands. Din studievägledare kan även skicka dig information angående andra stipendium du kan ansöka till. Kontakta oss för mer information.

Behöver jag visum för att studera i Storbritannien?

Från och med 1 januari 2021 kommer alla internationella studenter att behöva ha ett studentvisum för att kunna studera i Storbritannien. Vi har länge jobbat med andra länder där visum krävs och finns här för att svara på dina frågor. Kontakta oss för mer information.